Oldal nyomtatása

A kamatos kamat csodája

Ha az ember először szembesül a kamatos kamat elvének a gyakorlati érvényesülésével, bizony néha maga sem hiszi el, amit lát. Nagyon fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy egy bizonyos összeg mennyit ér majd a jövőben. Persze ehhez ismernünk kell azt, hogy milyen befektetés milyen hozamot tud termelni, és mekkora az a százalékos profit, amit biztosan el tudunk érni.

Azoknak, akik már alaposabban elmélyedtek a befektetések világában (leginkább tanultak a tőzsdéről, és ismerik a tőzsdei instrumentumokat és stratégiákat), olyan információk vannak a birtokukban, amelyekkel a befektetési lehetőségek és azok megtérülésének széles körét ismerik, de azoknak, akik még nem végeztek el egy tanfolyamot sem, is van rálátásuk több befektetési formára és azok hozamaira (például banki kamat, befektetési alapok, állampapírok...)

A lenti linkről letölthető az a számítási segédlet, amellyel egy meghatározott összeg kamatos kamatát tudod kiszámolni nagyon egyszerűen. Használd, és nézd meg, hogy 10-15-20 év múlva mennyi pénzed lenne, ha most elkezdenéd befektetni azt.

A kamatos kamat számítási segédletének a letöltéséhez kattints ide!

 

Aki már játszott Cashflow-t, tudja, hogy néha milyen bosszantó dolog, ha játék közben kacat mezőre lép. Ezek a mezők a fogyasztói társadalmat, és a vásárlási szokásainkat tükrözik. Ki többet, ki kevesebbet, de mindannyian költünk olyan dolgokra, amelyek gyakorlatilag szükségtelenek a további életünkben.

A kacatok megvásárlásakor a legtöbbünkben nem tudatosul az, hogy a most elköltött (akár 100 forintnyi) összeg mennyit is érne a jövőben. Ez az információ néha elegendőnek bizonyul arra, hogy ne költsünk feleslegesen! Szeretnénk segítséget nyújtani a lenti linkről letölthető  táblázattal ahhoz, hogy tudatosan vásároljatok. :-) A táblázatban előre kiszámoltuk ezeket az összegeket 100 forintra vetítve, meghatározott hozamokkal.

Kattints ide, hogy megtudd, mennyit is ér 100 forint?


Előző oldal: A bőség csatornái
Következő: Cashflow videók