Oldal nyomtatása

Robert Kiyosaki ajánlója a Cashflow 101-hez

"Örömet lelni valamiben a tanulás második legjobb módja. A legjobb út: egy barátot vagy egy szeretett személyt tanítani. Miközben másokat tanítasz, saját magad megértése szinte szárnyalni fog! A Cashflow társasjátékként való megtervezésénél elsődleges célom volt lehetővé tenni mindenkinek, hogy játék közben tanár lehessen. Mindannyiunknak vannak erősségei és gyengéi. A Cashflow játék megengedi minden játékosnak, hogy egyszerre tanítson és tanuljon. Ha őszintén vágysz arra, hogy a való életedben anyagilag független légy, a következő tanulási tervet ajánlom:

Hat lépés ahhoz, hogy milliomos légy:

1. Keress 1-5 barátot, akik szintén komolyan úgy gondolják, hogy gazdagok akarnak lenni.

2. Tegyetek szabaddá 3 órát a játékra.

3. Egyezzetek meg abban, hogy havonta egyszer játsszátok ezt a játékot, 1 éven keresztül. Például minden hónap harmadik szombatján, délelőtt 9-12 között. Ismétlés a tudás anyja!

4. A játék végeztével mindig szánjatok időt arra, hogy megbeszéljétek, a valódi életben mit csinálnak másként a társaság egyes tagjai a játékban szerzett tapasztalataikból okulva. Például: csökkentik-e az adósságaikat vagy a költségeiket? Sikerült-e növelni a megtakarításaikat? Találtak-e valami érdekes lehetőséget, amibe befektethetnének?

5. Most játsszátok el a valóságot! Ha már jól belejöttetek a játékba, akkor minden játékos ráírhatja a valódi megélhetési költségeit és bevételeit a saját játéklapjára, és így játszhattok újra. Eközben mindenki megfigyelheti, hogy saját énjének modellje vajon ki tud-e szabadulni a Mókuskerékből.

6. Mindig időben kezdjetek és végezzetek. Jelenjen meg mindenki. Támogassátok egymás tanulását és életre szóló fejlődését! Éljétek át együtt, ahogyan az agyatokból előbukkan az igazi pénzügyi géniusz! Gondolkodásotok egy év alatt teljesen meg fog változni: a jövőtöket biztosabbnak érzitek... az eszetek borotvaéles lesz... észreveszitek mindenben a jó lehetőséget... És mindehhez elegendő havi 3 óra!"

/Robert Kiyosaki/