Oldal nyomtatása

Robert Kiyosaki ajánlója a Cashflow 202-höz

Kedves Cashflow 202 Játékos!

Szeretném megköszönni, hogy folytatod saját Cashflow képzésedet, és továbbra is törekszel arra, hogy pénzügyi intelligenciádat növeljed. A Cashflow 202 az első oktató termék, amely azt tanítja, amire csak nagyon kevesek: hogyan lehet profitra szert tenni akkor is, amikor összeomlik a piac.

Gazdag apám gyakran mondta: „Bárki képes lehet pénzt csinálni, amikor a piac erősödik. Az igazi befektető viszont akkor gazdagszik, amikor a piac leül… És amikor a piac összeomlik, az emberek sokkal rövidebb idő alatt mennek tönkre, mint amennyi idő alatt meggazdagodtak.

A Cashflow 101 a pénzügyi műveltség alapjaival ismertetett meg; segített megérteni, hogyan értelmezzük a bankszámlakivonatunkat, hogyan kezeljük a pénzt gazdag ember módjára, hogyan működtessük saját üzletünket, vagyis olyasmit tanított, amelyet a profi befektetők „fundamentális befektetésnek” neveznek.

A Cashflow 202 azt tanítja, hogyan lehet csökkenteni a kockázatot és javítani a befektetés megtérülését, függetlenül attól, hogy emelkedik-e a piac, vagy süllyed. Elsajátítható belőle, milyen gyakorlati és gondolkodásbeli eszközökkel dolgozik egy technikai befektető. Ilyen eszköz lehet a „shortolás”, a „vételi opció”, az „eladási opció” és a „terpesz”. A befektetők speciális szóhasználatával ezeket a technikákat „fedezeti ügyleteknek” (hedge) nevezik. Az átlagemberek világában „kockázat elleni biztosításról” beszélnek. Az átlagos befektető úgy gondolja, hogy befektetni kockázatos, mivel bármiféle biztosítás nélkül fektetnek be. Az átlagos befektető nem vezetne autót biztosítás nélkül, mégis gyakran fektet be anélkül, hogy befektetéseit biztosítaná. A profi befektető megvédi magát, és akkor is pénzt csinál, ha a piac hirtelen emelkedik vagy süllyed.

Aki sokszor játssza a Cashflow 202-t, megtanulhatja, hogyan védekezzen a gyors piaci változások ellen, és hogyan csináljon profitot akkor is, amikor mások veszítenek. Mit Warren Buffet is mondta: „A pénzcsinálás legjobb módja, ha nem veszítjük el azt.

Nyilvánvaló, hogy a Cashflow 101 és 202 nem vállalhat garanciát befektetéseid sikerességéért. De ha sokat gyakorolsz a játékkal és játékpénzzel, képes leszel jól eligazodni a fundamentális és a technikai befektetések világában, ami a legtöbb befektetőről nem mondható el – olyan befektetőkről, akik a való üzleti világban, saját valódi pénzükkel játszanak. És ami a legfontosabb: nagyobb önbizalmad lesz akkor is, amikor a piac esik, ahelyett, hogy felfelé menne. Egyszerűen azért leszel magabiztosabb, mert sokkal jobban érted a piac természetét és azokat az eszközöket és stratégiákat, amelyek elérhetőek a számodra.

Azt tanácsolom, játsszátok újra és újra a Cashflow 202 játékot, sajátítsátok el a technikai befektetők fogásait, majd gyakoroljátok a való világban is a tanultakat. Ezeknek az ismereteknek az elsajátítása időbe telik, de sokkal szerencsésebb dolog tanulni, és felkészülni a piac változásaira, mint állandó félelemben élni attól, hogy anyagilag tönkremegyünk. A Cashflow 101 és 202 megadja számotokra azokat az alapvető pénzügyi ismereteket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy gazdag és magabiztos befektetőkké váljatok!

Ismételt köszönettel

Robert Kiyosaki