Oldal nyomtatása

Gyakran ismételt kérdések

Mit jelent a Cashflow szó?

A Cashflow szó a mi értelmezésünkben készpénzáramlást jelent. (A valóságban pénz persze folyhat készpénz helyettesítő eszközön pl. bankkártyán is.)
Egy havi Cashflow, vagy magyarul havi készpénzáramlás kiszámítása úgy történik, hogy a havi összes bevételből kivonjuk az összes kiadást.

Könyvelni is kell a Cashflow játékban?

A Cashflow játék elválaszthatatlan része a pénzügyek precíz dokumentálása. De nem szabad megijedni, mert a játékosok egy nagyon logikusan felépített, A4-es méretű űrlapon ceruzával vezetik személyes könyvelésüket!
Az űrlapot minden játékosnak elmagyarázzuk és a játékvezető a játék során is segíti a gyakorlatlan játékos könyvelését. Gyakorlott játékosok könyvelését már nem segíti a játékvezető, hanem szankcionálja, ha hibát talál.
10-11 éves kortól már a gyerekeknek is menni szokott. Számológépet érdemes hozni.

Utálok könyvelni és dokumentálni. Ti nem?

Mi is utáltuk, amíg meg nem értettük és meg nem tanultuk a Cashflow 101 logikus és könnyen áttekinthető rendszerét.

Használjátok a játékpénzt?

Robert Kiyosaki úgy tervezte meg a Cashflow játékot, hogy mellékelt hozzá játékpénzeket is. Mi tiszteletben tartjuk ezt. Sőt legjobb tudomásunk szerint minden Kiyosaki tréningen használják és mindig is használták.
Tudjuk, hogy vannak olyanok Magyarországon, akik a játék során a készpénzmennyiségüket kizárólag papíron számolgatják és kezükbe se veszik a bankókat. Több szempontot is mérlegelve döntöttünk amellett, hogy Robert Kiyosaki-t kár lenne felülbírálnunk, ezért mi használjuk a mellékelt bankjegyeket.

Mi a Cashflow játék szabálya nagyon röviden?

Mindent lehet, amit az életben lehet. És semmit nem lehet, amit az életben nem lehet. (Teneked)

Miért tartjátok a Cashflow játékokat?

A Cashflow játék amellett, hogy kiváló segédeszköz a vagyongyarapítási stratégiák elsajátítására, nagyon élvezetes játék, és mi is szeretünk játszani. A Cashflow-ban még a játék és a játékvezetés is öröm és mindkettő fejleszti a személyiséget.

A játékvezetők miből élnek?

Van, aki alkalmazottként dolgozik, van aki a saját vállalkozásában alkalmazott, és van akinek a cégei "maguktól" termelik a pénzt. Közös bennük, hogy sokan életművésznek tartják őket.

Ha a Cashflow játékot meg lehet venni, akkor minek menjek el hozzátok?

Való igaz, hogy a Cashflow játékot bárki megveheti a kiadó boltjában vagy megrendelheti az interneten. De a mai rohanó világban nem mindenki talál 3-5 játékostársat egy-egy estére. Nálunk kisebb csoportban, tapasztalt játékvezetővel nyílik lehetőséged a játékra. Semmi másra nem kell figyelni csak arra, hogy élvezettel tanulhass. A játékvezető pedig izgalmasabbá teszi az egész játékot, amelyből nagyon sokat tanulhatsz önmagadról, a befektetésekről, és a pénzről.

Bonyolult játék a Cashflow?

Nem! A játékosok az első játékot is nagyon élvezik, és utána általában mohó vágyat éreznek, hogy újra és újra játszanak. A Cashflow játékban az a jó, hogy - más játékokkal ellentétben - még az ötödik játék után is lehet fejleszteni a stratégiádon, de első játékosként is nagy élmény és remek szórakozás.

Hogyan szabadulhatok a mókuskerékből?

Először is fejlesztened kell a pénzügyi intelligenciádat, meg kell ismerned a fekete öves vagyonépítő bajnokok mesterfogásait. Ezután esélyed lesz nemcsak megtalálni, hanem a saját javadra fel is használni a passzív jövedelem-forrásokat.

Hogyan fejleszthetem a pénzügyi intelligenciámat?

Szerencsére Robert Kiyosaki nemzetközileg elismert sikeres üzletember, aki számos, a pénzügyi intelligenciáról szóló bestseller könyv szerzője, kidolgozta A pénzügyi intelligencia fejlesztő játékot, ez a Cashflow. Robert Kiyosaki könyveivel és a Cashflow-val fejlesztve a pénzügyi műveltségedet bizton állíthatom, hogy hamar felismered a saját pénzügyi utadat!

Mire jó Nekem, ha anyagilag független vagyok?

 • A szeretteidnek élhetsz, nem a munkaadódnak.
 • A kedvtelésednek élhetsz, nem a pénznek.
 • Anyagi biztonságod olyan nagy lehet, hogy többé nem fognak jelentősen érinteni az állami ellátórendszerekről (pl. nyugdíj) szóló híradások.

 • Biztos, hogy sikerül számomra elegendő passzív jövedelem-forrásra szert tennem, ha rendszeresen játszom a Cashflow játékkal?

  Sajnos erre nincs garancia! De lehet, hogy erre az esélyed jelenleg minimális. Vizsgáld meg, hogy az emberek hány százaléka valóban sikeres pénzügyileg a környezetedben. Olyan sikeres, amilyen sikeressé Te szeretnél válni! Ebből már ki tudod számolni, hogy a hozzád hasonló anyagi háttérrel, iskolai végzettséggel, szakmával, tehetséggel, ismeretségi körrel, stb. rendelkező emberek mekkora valószínűséggel lesznek vagyonosnak mondhatóak. Pl. ha jelenleg a hozzád hasonló emberek közül 10 000-ből átlagosan 1 olyan sikeres, mint amilyen Te szeretnél lenni. Akkor a valószínűsége, hogy Te is leszel olyan sikeres 0,01%.

  A siker elsősorban Rajtad múlik! Tapasztalatunk szerint a rendszeres Cashflow játék, és ezzel önmagad képzése kb. megszázszorozza az esélyt arra, hogy pénzügyileg sikeressé válj! Tehát a fenti példát alapul véve az esélyedet Te magad feljavítottad 1%-ra! Ez egyeseknek nem hangzik valami jól, mert 100%-osan biztosra akarnak menni, és ezért bele sem vágnak. De gondolj csak bele: lehet, hogy az anyagi függetlenséged valószínűségének százszorosára növelésével az esélytelenek táborából a reménnyel kecsegtetők táborába lépsz elő. A képességeidet és a gondolkodásodat tovább fejlesztve, műveleti szintű információk beszerzése után, a saját utadon haladva, semmi sem állíthat meg céljaid elérésében!

  Hogyan tehetek szert passzív jövedelem-forrásra?

  Ez a legjobb kérdés, amit ezen a weblapon feltehetsz! Javasoljuk, hogy minél előbb jelentkezz és gyere el Cashflow játékra, hogy megtudhasd a választ!


  Előző oldal: A gazdagság pillérei
  Következő: Sikersztorik