Oldal nyomtatása

Korábbi híreink

Kína vagy Amerika gazdagabb?


A Kínai Nemzeti Bank (People's Bank of China) 2011. márciusában...
Rovat: Közlemények
Beküldte: Kerekes István

A Kínai Nemzeti Bank (People's Bank of China) 2011. márciusában 3 044 674 000 000 $(1) valutatartalékkal rendelkezett. Ez a 3 044 milliárd dollár nagyon sok pénznek tűnik.

De csekélység annak tükrében, hogy az USA annyi dollárt állít elő a levegőből, amennyit nem szégyell (az erkölcsöket ebben a szubkultúrában az amerikai székhelyű hitelminősítők írják). És, hogy ez nem csupán elméleti lehetőség: 2008-tól 2010-ig terjedő években az USA adóssága 3 543 milliárd dollárral(2) nőtt. Az USA tehát több hitelt vett fel a válság két évében „pénzteremtés" céljából, mint az évtizedek alatt felhalmozott teljes kínai valutatartalék.

Érdemes egy pillantást vetni a CIA által publikált adatok alapján összeállított térképre, amely az országok valutatartalék, illetve államadósság értékeit jelzi (zöld szín tartalék, piros szín adósság). A fejlett országok egytől-egyig el vannak adósodva a fejlődő országok felé abban a devizában, amelyet a fejlett országok saját maguk állítanak elő.


http://en.wikipedia.org/wiki/File:Country_foreign_exchange_reserves_minus_external_debt.png

És hogy mi lesz ennek a vége? Minden marad a régiben? Kifizetnek minden adósságot, ahogy a hitelezők elképzelték? Folytatják a pénznyomtatást (monetáris enyhítés) a fejlett országok, és akár elinflálják, elértéktelenítik az adósságukat?

Csupa olyan kérdés, amelyre senki sem tud biztos választ adni. Viszont, amit minden nap a saját bőrödön biztosan érezhetsz és érezni is fogsz, hogy a Tőled elvett pénzt (pl. áfa) olyan nemzetközi játszmákban használják, melyben nem szeretnél résztvevő lenni.

És ahogy ezek a nemzetközi játszmák egyre durvulnak, egyre keményebben fogják követelni, hogy adjál rá pénzt!

 

Jó lenne, ha olyan fizetőeszközt is használhatnál, amelyet nem akarnak a nálunk erősebbek mindenáron elvenni, mert nem tudják a saját játszmáikban használni?

Napjainkban 2500 helyi pénzt hasznának világszerte(3)! És mind a számuk, mind a felhasználói táboruk egyre csak nő! Itt az ideje, hogy Te is megismerkedj a helyi pénzekkel!

2011. július 9-e szombat délutántól vasárnap estig elismert bankároktól, vállalatvezetőktől, közgazdászoktól, Amerikából, Németországból érkező neves szaktekintélyektől első kézből tudhatod meg, hogyan működnek a helyi pénzrendszerek. Melyek működnek már ma is Magyarországon és melyek elterjedése várható bevált receptek alapján!

- Ha meg akarod ismerni az emberek milliói által ma is használt közösségi pénzeket,

- ha ki akarod használni személyes boldogulásodban vagy vállalkozásod fejlődésében a helyi pénzek felvirágzásának megatrendjében rejlő lehetőséget, akkor

jelentkezz a konferenciára!

Mostantól számítva az első 42 CashflowTársas weblapon regisztrálónak még tudunk biztosítani ajándékkönyvet (a később regisztrálóknak készlethiány miatt sajnos már nem)!

 

Jelentkezem a konferenciára!

Országos Helyi Pénz Konferencia - további információ

 

 


(1) http://www.pbc.gov.cn/publish/html/2011s09.htm
(2) http://en.wikipedia.org/wiki/United_States_public_debt
(3) http://en.wikipedia.org/wiki/Local_currency