Oldal nyomtatása

Korábbi híreink

Szabadkőművesek titka: A könyvelés, videó


Már hónapok óta tépelődöm rajta, hogy írjak-e erről az előadásról.
Rovat: Közlemények
Beküldte: Kerekes István

Olyan szemszögből mutatja be a Cashflow játékban használt könyvelési lapot (eredménykimutatás, mérleg), mely biztosan soha nem jutott volna eszembe.

Takáts Péter a magyarországi kulturális kreatívok vezéralakja egészen az ókori misztikusokig vezeti vissza a modern könyvelés alapjait azzal, hogy a Salamon templom építőmesterei által alkotott szimbólumokhoz hasonlítja.

A középkorban a templomos lovagok vallották magukat  a Salamon templomi építőmesterek szellemi örökösének. A templomosokról érdemes tudni, hogy rendházaik egyfajta bankként is működtek, ahol a zarándokok biztonságba helyezhették értéktárgyaikat, és az erről kiállított igazolást távoli rendházaikban is elfogadták fizetségnek. Ezzel gyakorlatilag létrehozták a papírpénzt, mely az uralkodók számára is felfoghatatlan gazdagságot biztosított a rendnek. Koruk legnagyobb hitelezőiként királyok is a Templomos Lovagrend adósai lettek.

Az újkorban a szabadkőművesek ismertek arról, hogy - hitük szerint - Salamon templom építőinek bölcsességét követik.

Megnyugtatlak, ez a videó érdekes ugyan, de a Cashflow játék misztikus szimbolikájáról ezután sem fogunk esténként előadást tartani.  A kiemelt, könyvelést érintő részlet kb. 7 perc. A teljes előadás 1 óra 15 perc.

Cashflow játék után jobban fogod érteni a pénzügyeket, mint az emberek 99%-a, s erre alapozva jobb döntéseket hozhatsz a jövőben!

Takáts Péter szerint pénzügyi rendszer megértése a modern beavatás. Ha a Templomos Lovagrendet nem tiltották volna be, akkor 2011-ben a Cashflow 101 kötelező szertartásuk is lehetne!

Szerezz betekintést a titokba! Jelentkezz Cashflow játékra!